Συλλογή Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Συλλογή Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Το ίδρυμα Γιάννη και Ζωής Σπυροπούλου διαθέτει μια συλλογή έργων Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, η οποία περιλαμβάνει μία σειρά έργων ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής καλλιτεχνών συγχρόνων του καλλιτέχνη. Τα έργα αυτά αγόραζε ή αντάλλασσε ο καλλιτέχνης με τους φίλους του.

Γιώργος Ζογγολόπουλος, Αχιλλέας Απέργης, Χρήστος Καπράλος, Ναυσικά Πάστρα, Γιάννης Παρμακέλης, Θόδωρος, χαρακτικά του Γιαννουκάκη, έργα του Μανώλη Πολυμέρη, του Γιάννη Αδαμάκου, του Θράφια, της Βούλας Μασούρα, της Ρένας Παπασπύρου και πολλά.

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

Η Συλλογή των Επάθλων

Η συλλογή έχει εμπλουτιστεί με πολλά έργα τέχνης, εκείνα που προσφέρουν οι βραβευμένοι καλλιτέχνες στο Ίδρυμα.

Δημιουργήθηκε μια συλλογή νέων σύγχρονων καλλιτεχνών, η οποία αντιπροσωπεύει τις εικαστικές αναζητήσεις από την δεκαετία του 90 μέχρι σήμερα.

Όπως και το βραβείο απευθύνεται σε καλλιτέχνες κάθε μορφής εικαστικών τεχνών έτσι οι βραβευμένοι καλλιτέχνες έχουν προσφέρει στο Ίδρυμα μια πολυμορφία στα έργα τους. Ζωγραφική, γλυπτική, Βίντεο, φωτογραφία κατασκευές και εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται στην σύγχρονη συλλογή τέχνης του ιδρύματος.

01

Ράνια Μπέλλου.

02

Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος.

03

Μιχάλης Λαγκουβάρδος.

04

Νίκος Χαραλαμπίδης.

05

Ξενοφών Μπήτσικας.

06

Μαρία-Μπριγκίτα Καραντζή.

07

Κωνσταντίνος Χρηστίδης.

08

Μαλβίνα Παναγιωτίδη.

09

Μάρθα Σακελλαρίου.

10

Ινώ Βαρβαρίτη.

Έπαθλα Γ. Σπυρόπουλου

Η θέσπιση των Επάθλων υπήρξε ένας από τους βασικούς στόχους του ιδρύματος και αντανακλά την πρόθεση των ιδρυτών του και ιδίως την επιθυμία του Γιάννη Σπυρόπουλου να υποστηρίξει τη νέα τέχνη.

Τα Έπαθλα Σπυρόπουλου δίνονται κάθε χρόνο απευθύνονται σε δύο νέους καλλιτέχνες οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το τριακοστό έτος της ηλικίας τους και αυτός είναι ο μόνος περιορισμός. Για είκοσι πέντε χρόνια τα Έπαθλα ήταν και χρηματικά βραβεία για τους επιτυχόντες.

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα Ετήσια Έπαθλα Γ. Σπυρόπουλου:

 

Έπαθλα Γ. Σπυρόπουλου

01

Ανδρέας Σάββα.

02

Δημήτρης Τζαμουράνης.

03

Θεόδωρος Σταματογιάννης.

04

Γιάννης Ευθυμίου.

05

Γεωργία Σαγρή.

06

Αχιλλέας Παπακώστας.

07

Αγγελική Μπόζου.